Logo: BIP

WAŻNE!

Stanowisko w sprawie wystąpienia p.o. prezesa PGE GiEK SA Zbigniewa Kasztelewicza

• 28-03-2024
Szanowni Mieszkańcy Gminy Bełchatów!

Na pewno dotarły do Was informacje, związane z deklaracją, jaką 20 marca 2024 roku, podczas LXXI Sesji Rady Gminy Kleszczów, złożył p.o. prezesa PGE GiEK S.A. Zbigniew Kasztelewicz. Podczas swojego wystąpienia mówił on: „Wiem, że problemem jest przywrócenie granic Gminy Kleszczów. Deklarujemy tu z panem dyrektorem (Krzysztofem Rośniakiem, Dyrektorem PGE GiEK SA Oddział KWB Bełchatów, również obecnym na sesji), że rozpoczniemy, myślę, wspólnie z samorządem Gminy Kleszczów starania, aby to zaistniało. To jest takie moje przesłanie do państwa, że chcemy powrócić na dobre relacje (…) Deklaruję w imieniu Zarządu PGE GiEK o rozpoczęciu różnego działania, związanego z powrotem przed zmianą granic”.

Z naszych informacji wynika, że ani treść, ani forma wystąpienia prezesa Kasztelewicza, nie zostały uzgodnione z pozostałymi członkami Zarządu PGE GiEK S.A. Tym bardziej nie były one uzgodnione z Zarządem PGE Polska Grupa Energetyczna S.A.

Aby rozwiać wszelkie wątpliwości w tej sprawie, wystąpiliśmy do Dariusza Marca, Prezesa Zarządu PGE Polska Grupa Energetyczna S.A. o wyjaśnienie, czy i w jakim stopniu poczynania prezesa Zbigniewa Kasztelewicza są zgodne ze stanowiskiem PGE.

Elementy dodatkowe powiązane z tą informacją

Kontakt - stopka

Urząd Gminy Bełchatów